Kajastuksen 2023 kansikuvan on ottanut Raija Kauppila. Kuva on "Minun Ilvesjokeni" -valokuvauskilpailun satoa.

Tilaa lehti kotiin

Posti kuljettaa Kajastuksetkin minne vain. Voit laittaa tilauksesi tulemaan sähköpostilla kajastus.ilvesjoki@gmail.com tai p. 0500 786642.

Yhden lehden lähetyskulut ovat 5,10 €. Jos tilaat ulkomaille tai useampia lehtiä kerralla, niin lähetyskulut painon ja Postin hinnaston mukaan. Lehden paino on noin 285 g ja kirjekuoren kera noin 300 g.

Esim. 2 – 5 lehteä postipakettina hinta on 5,90 €.

Myös joitain aiempien vuosien numeroita on edelleen varastossa, joten niitäkin voit kysyä. 

Jos et saa vastausviestiä suunnilleen viikon kuluessa, niin tarkista, että kirjoitit osoitteen oikein ja kokeile lähettää viestisi uudelleen. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse 0500 786642/Marianne Hongisto.

Ilvesjoen joululehti Kajastus

Kajastus on Ilvesjoen kylän oma joululehti, jonka julkaisijana on Ilvesjoen nuorisoseura.

Vuoden 2023 Kajastus on ilmestynyt viikolla 48

Saimme lehden valmiiksi ja painatettua aikataulun mukaan joulukuun alkuun mennessä.

Kajastus jaetaan Ilvesjoen asukkaille

Kajastus jaetaan sen ilmestyttyä Ilvesjoella lahjaksi jokaiseen kotiin.

Lehden voi myös ostaa omakseen

Lehden voi ostaa Jalasjärvellä Halpa-Hallista tai S-Marketista ja Ilvesjoella Kauppilan Autohajottamolta tai Parturi-kampaamo Minna Maariasta.

Lehden hinta on 10 €.

1950-luvun alkupuolen äitienpäiväkuva kaipaa tunnistuksia

Äitienpäivä 1950-luvun alussa. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Tunnistatko sinä kuvassa olevia henkilöitä? Tai tiedätkö jotain muuta kyseisen kuvan tapahtumasta ja ajankohdasta?

Tästä linkistä pääset näkemään kuvan numeroituna.

Ja täältä linkistä löytyvät tähän mennessä tunnistetut nimet.

Tarja Pihlaja on selvitellyt ja kysellyt kuvan henkilöiden nimiä, mutta edelleen osa on tunnistamatta ja jo tunnistetuissa saattaa olla virheitä.

Jos sinulla on tietoa kuvan henkilöistä, niin ota yhteyttä Tarjaan (p. 050 463 5495 tai tarja.pihlaja@netikka.fi), että saadaan tiedot arkistoon.

Äitienpäiväkuvan henkilöt numeroituina. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Joulutervehdykset

Kajastuksen keskiaukeamalle tulee perinteiseen tapaan yhteinen joulutervehdys ja voi ottaa siihen osaa laittamalla oman ja/tai perheesi nimen siihen.

Yhden tervehdyksen hinta on 5 €.

Tervehdyksen voi jättää Kauppilan Autohajottamon asiamisepostiin, Parturi-kampaamo Minna Maariaan tai maksamalla summan tilille ja ilmoittamalla nimet alla olevalla lomakkeella.

Kajastus on ilmestynyt jo vuosikymmeniä

Ilvesjoen oma joululehti Kajastuksesta on ilmestynyt jo 42 vuosikertaa.

Aikoinaan Kajastus on ilmestynyt nuorisoseuran kuukausilehtenä ja sitä on tehty kerralla yksi kappale. Jälki oli silloin alusta loppuun käsityötä.

Lehteä julkaisee Ilvesjoen nuorisoseura ry ja lehti jaetaan joululahjana ilvesjokelaisiin koteihin, ilmoittajille sekä kirjastoon ja terveyskeskukseen. 

Viimeisin Ilvesjoen Kajastus-lehti on ilmestynyt 5.12.2022.

Vuoden 2021 kansikuvan henkilöiden tunnistuksia kaivataan edelleen

Kajastuksen 2021 kansikuva on Ilvesjoen nuorisoseuran arkistosta ja se on otettu nuorisoseuran 15-vuotisjuhlissa vuonna 1936. Katso kuva suurennettuna ja auta henkilöiden tunnistamisessa. Jo tunnistettujen henkilöiden nimet löytyvät tästä linkistä.

Auta lehden toimitusta ja anna juttuvinkkejä

Lehteä tehdään vapaaehtoisvoimin ja suurin osa tekijöistä on harrastajia, joten sellainen ”toimittajan uutisnenä” meiltä useimmilta puuttuu. 

Toivomme, että varsinkin perheuutisista, niin iloisista kuin surullisistakin, oltaisiin meihin yhteydessä, että saisimme ne perinteiseen tapaan lehteen.

Mielellään kerromme kylään syntyneistä ja muuttaneista uusista kyläläisistä, valkolakin saaneista tai ammattiin valmistuneista, pyöreitä vuosia täyttäneistä (80-vuotta tai enemmän), kulta- tai timanttihäitään viettävistä sekä julkaisemme omaisten tai läheisten kirjoittamia muistokirjoituksia edesmenneistä.

Myös kaikenlaiset mielenkiintoiset jutut Ilvesjoelta ovat tervetulleita. Voit kirjoittaa jutun itse tai antaa vinkin, niin yritämme löytää lehtitoimikunnasta jonkun, joka jutun tekee.

Valokuvia tarvitaan aina!

Valokuvia Ilvesjoelta tarvitaan joka vuosi sekä lehden kuvitukseen että kansikuviksi. Jos sinulla on hyvälaatuisia kuvia, niin niitä kannattaa tarjota ehdolle.

Ottamiasi voidaan luvallasi käyttää myös Ilvesjoen nettisivuilla tai somessa. Muista kuitenkin aina kysyä lupa julkaisuun, jos kuvissa on henkilöitä.

Tule mukaan lehden tekoon

Tervetuloa sekä uudet että vanhat lehden teosta kiinnostuneet mukaan. Kaikille innokkaille löytyy hommia lehden teossa, eikä etukäteen tarvitse olla mitään erityistaitoja. Voit osallistua joko paikan päällä täällä Ilvesjoella tai lehden tekoon voi osallistua myös tulematta paikanpäälle eli etänä mistä vain. 

Ota yhteyttä ja kerro juttuideasi tai lähetä kuvia, runoja ym. Sähköposti tulee osoitteella kajastus.ilvesjoki (ÄT) gmail.com . Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä vaikkapa sähköpostilla kajastus.ilvesjoki ÄT gmail.com, niin kerromme tarkemmin.

Kajastusta tehdään vapaaehtoisvoimin syksyisin, mutta juttuvinkkejä ja aineistoa voi toimittaa pitkin vuottakin. Lehtitoimikunta kokoontuu Toimelassa yhteisesti sovittuina iltoina miettimään ja ideoimaan juttuja sekä lehden muuta sisältöä. 

Mukavaan sakkiin mahtuu mukaan, jos olet kiinnostunut antamaan oman panostuksesi upean lehden tekoon. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija tai ammattilainen, ei edes harrastaja, kunhan sinulla on intoa ja halua ja ideoita.

Kajastuksen kansikuvagalleria

Vieritä ylös